Автомобілі з пластиліну

Із 10 жовтня столична державтоінспекція проводить новий конкурс під назвою «Я ліплю із пластиліну дядю Стьопу і машину». Розрахована ця акція на наймолодших учасників дорожнього руху. Серед їхнього числа не тільки школярі, а й учні дошкільних навчальних закладів.

Згідно задуму фахівців відділу профілактики столичного управління ДАІ,  діти, які братимуть участь у конкурсі у своїх роботах, використовуючи пластилін та глину, мають змоделювати дорожні ситуації та відтворити будь-які відомі їм аспекти роботи служб державтоінспекції.

– Цей конкурс буде проведено спільно з Головним управлінням освіти і науки міської адміністрації, – зазначає старший інспектор відділу профілактики УДАІ в Києві Олександр Ковалевський. – Пройде він у два етапи. До 10 грудня найкращі роботи відбиратимуться у навчальних закладах та районних відділах освіти. Опісля фахівці управління ДАІ підведуть остаточні підсумки конкурсу. За результатами якого цінними призами та подарунками буде відзначено авторів майже 100 робіт. Аби конкурс був справедливим, його учасників поділять на три вікові категорії. Перша – діти старшого дошкільного віку від 5 до 6 років, друга – діти молодшого шкільного віку (6-10 років) і третя – діти середнього шкільного віку (11-13 років).

До участі в конкурсі прийматимуться як індивідуальні роботи, так і колективні. Нагородити переможців даішники планують у новозбудованому Київському театрі ляльок напередодні Дня міліції.