Із чим незгодні «литвиновці»

Депутати фракції «Народний блок Литвина» у Київраді відстоюватимуть свою принципову позицію у питаннях, що були винесені і проголосовані на сесії Київради 28 вересня. Таке рішення депутати ухвалили під час чергового засідання фракції.

Як  нагадав голова фракції Анатолій Коваленко, на останньому пленарному засіданні Київради депутати фракції голосували, зокрема, проти створення КП «Труханів острів» та КП «Жуків острів», а також проти ухвалення рішення «Про передачу  земельної ділянки товариству індивідуальних забудовників «Десенка» для будівництва житлових будинків котеджного типу з об’єктами соціально-побутового призначення між с. Троєщина та р. Десенка у Деснянському районі».
Як відзначалося під час засідання фракції, у названих рішеннях ідеться про принципові екологічні питання, які були проголосовані більшістю депутатів Київради, незважаючи на відсутність погодження з профільною комісією Київради з питань екологічної політики, що згідно з Регламентом є обов’язковим при ухваленні Київрадою рішень.

Не голосуючи за рішення «Про передачу земельної ділянки товариству індивідуальних забудовників «Десенка» для будівництва житлових будинків котеджного типу з об’єктами соціально-побутового призначення між  с. Троєщина та р. Десенка у Деснянському районі» депутати фракції виходили з того, що це питання також було відхилене при попередньому розгляді профільною комісією Київради з питань екологічної політики, члени якої обґрунтували своє рішення відсутністю проекту детального планування території Деснянського району та необхідністю проведення громадських слухань із цього питання. Як  наголосив Анатолій Коваленко, постійна комісія з питань екологічної політики ініціюватиме на наступному, жовтневому засіданні Київради відміну цього рішення для всебічного врахування думки місцевої громади. Депутати фракції висловили свою позицію, що активно обговорюються нині в суспільстві.

Також з приводу ініціативи інвесторів та заяви окремих чиновників Київської міської державної адміністрації щодо проектів так званої реконструкції та забудови набережної і схилів Дніпра на ділянці від Поштової площі до моста метро. Підтримуючи необхідність наведення порядку і благоустрою території набережної, депутати фракції висловились категорично проти забудови схилів Дніпра.

Фракція Народного блоку Литвина стурбована також намірами міського керівництва щодо можливих шляхів реконструкції київських парків та скверів. Як відомо, міська влада оголосила про намір шукати інвесторів, які погодяться купити землю парків за ринковою вартістю, з умовою добровільного повернення реконструйованих паркових зон до комунальної власності міста. Цілком зрозуміло, що ніякий інвестор не вкладатиме десятки мільйонів гривень у придбання землі та реконструкцію парків заради того, щоб потім розлучитися з дорогоцінним майном в обмін на надання цьому парку свого імені, як обіцяє зробити столична влада. Цілком імовірно, що після придбання території інвестором парки стануть приватними, і жоден суд не підтримає будь-яке намагання керівництва міста повернути рекреаційні зони киянам.