Поспілкувалися з Багряним

Із нагоди відзначення 100-річчя від дня народження видатного українського письменника Івана Багряного Студентське братство св. Володимира, яке згуртувало найактивнішу і національно свідому частину студентства Національного університету імені Т. Шевченка, провело ряд заходів для популяризації серед молоді творчості письменника-патріота.

У рамках проекту «Кіно в Червоній хаті» презентували фільм режисера Ростислава Синька «Тигролови», знятий за мотивами однойменного роману Івана Багряного. Поспілкуватись зі студентами прийшли творці стрічки.

У школі наразі  вивчають лише прозові твори письменника. Багато хто не знає, що Іван Багряний був ще й чудовим поетом. Його поезію за глибиною любові до Батьківщини та пристрастю слова сміливо можна ставити в один ряд з найкращими віршованими творами Василя Симоненка та іншими українськими класиками рими. Стараннями літературно-мистецької групи Студентського братства св. Володимира на літературному вечорі «Через Голгофу в Україну» були продемонстровані всі поетичні грані творчості Багряного.

І хоча нинішній склад Верховної Ради, так звана антикризова коаліція, не підтримала пропозицію відзначити 100-річчя автора «Тигроловів» на державному рівні, тим самим лише поглибивши духовну кризу суспільства, університетські заходи засвідчили: Багряного знають, пам’ятають і шанують.