Удар по лідерах

Фаворити першолігових перегонів дружно… програли

Тринадцятий ігровий день виявився по-справжньому нещасливим для головних претендентів на підвищення в ранзі: свої матчі програли не лише одноосібний лідер, а й найближчі переслідувачі. Відтак ситуація нагорі турнірної таблиці загострилася. Правда столичної «Оболоні», яка впевнено веде турнірний караван, це стосується найменшою мірою.

Пивовари програли в Харкові тамтешньому «Геліосу». На 43-й хвилині господарі відзначилися голом Горкуна, а під завісу зустрічі – ще й влучним ударом Волошина. Кияни, за оцінками фахівців, провели не найкращий матч. Але й за цієї умови вони були близькими принаймні до нічиєї. Бо щонайменше в двох епізодах Каракевич і Драголюк мали нагоди зрівняти рахунок. Однак успіху не досягли, а далі спрацював вічний футбольний закон: не забиваєш ти – заб’ють тобі.

І все-таки становище заводської команди не похитнулося. Бодай тому, що гостьові зустрічі програли й основні конкуренти «Оболоні» – «Закарпаття» та «Волинь». Ужгородці поступилися в Сімферополі, пропустивши від тамтешнього «Динамо-Ігросервіса» єдиний гол уже в дебюті й не реалізувавши в середині другого тайму пенальті, призначений у ворота господарів арбітром Годуляном з Одеси. Ще відчутнішої поразки в Бурштині зазнала «Волинь». Тамтешній «Енергетик», який в першій національній лізі зажив слави «міцного горішка», узяв гору з рахунком 3:1. Попри те, що дніпропетровський арбітр Задиран приголомшив господарів сумнівним пенальті незадовго до закінчення гри.

«Оболонь» зберегла п’ятиочковий відрив од «Закарпаття» та «Нафтовика». Решта переслідувачів відстали істотніше. «Волинь», приміром, аж на вісім очок. Навіть за такого розвитку подій шанси киян є вищими. Тим часом у нижній частині турнірної таблиці визначилася група з шести команд, яка й поведе тяжку, безкомпромісну та непередбачувану боротьбу за виживання в першій лізі. Вона, ця група, має такий вигляд: «Дніпро» (Черкаси) – 13 очок, «Миколаїв» – 12, «Поділля» (Хмельницький) – 11, «Спартак» (Івано-Франківськ) – 9, «Борисфен» (Бориспіль) – 5 і «Спартак» (Суми) – 3. Нагадаю, що за підсумками сезону понизяться в ранзі чотири колективи.