У ролі «скарбів» – подорожі

19 березня вперше у Києві відбудеться пригодницька гра «Мисливці за скарбами», учасником якої може стати будь-хто. Єдина умова – команда з 3-4  осіб має сплатити реєстраційний збір у розмірі 25 гривень. Місце дії гри – весь Київ. Головний приз –  подорож по Європі.

Гра-квест «Мисливці за скарбами» проводиться за ініціативи та підтримки Представництва ООН в Україні та Волонтерського корпусу ООН. Мета її – привернути увагу громадськості до питань ВІЛ/СНІДу та волонтерства в Україні.

«Така гра часто проводиться в Європі, зокрема в Італії, але з розважальною, а не з освітньою метою, – розповідає Томазо Маріллі, міжнародний волонтер ООН. – Складного в ній нічого немає.

Гру побудовано у формі інтелектуального квесту, кожен із етапів якого включає у себе різноманітні загадки та зашифровані орієнтири деяких місць Києва.  Останні  вибудовано в ланцюжок, який має пройти команда, аби перемогти.

Усього буде сім завдань: лише дізнавшись відповідь на попереднє питання, отримуєш наступне. На кожному етапі кількість команд-учасників зменшуватиметься, і лише 150 перших команд отримають запрошення на заключну вечірку, яка відбудеться цього ж недільного вечора.

Питання будуть доволі складними, деякі торкатимуться проблеми ВІЛ/СНІДу. Їх  вигадували волонтери ООН та експерти. Планується, що в грі братимуть  участь близько тисячі команд по 3-4 учасники в кожній. «Учасники підключати своїх знайомих та друзів, тому що гра інтелектуальна і в процесі рішення наших загадок виникне багато запитань», – каже Клавдія Максименко, директор програм з ВІЛ/СНІД ПРООН.

Пересуватися у процесі гри можна буде лише пішки, у крайньому разі – на метро. Волонтери у різних куточках міста спостерігатимуть за тим, аби гра проходила правильно, без порушень. Команди, що посядуть перше та друге місця, отримають призи – чотири поїздки на двох Східною Європою (Прага, Краків, Будапешт) та чотири поїздки на двох Україною (Одеса, Львів).

Лілія Подкопаєва, олімпійська чемпіонка, Посол Доброї Волі ООН, планує запросити до гри Андрія Кравчука. Ані Лорак, екс-посол Доброї Волі ООН, часу на ігри не має – його забирає сцена.