Анжеліка: елегантність проти попси

Анжеліка Рудницька презентувала новий альбом «Знайди мене». Каже, що ця платівка – перший її вагомий музичний крок після хвороби. «Я відкрила у собі вражаючу терплячість та оптимізм», – каже пані Анжеліка, перераховуючи головні здобутки останнього часу.

В альбомі – дванадцять композицій, кожна з яких написана зірками: Миколою Трубачем, Віктором Павліком, Артуром Кульповичем, Степаном Галябардою, Володимиром Бебешком, Дмитром Клімашенком, Лері Віном, Юрієм Рибчинським, Павлом Зібровим. Лише одну пісню написала дівчина – Олена Березюк («Ніч.Пітьма»).

«Першу в житті пісню «Іграшка» заспівала, коли «Територію А» викинули з ефіру, – пригадує пані Рудницька, – у мене ж, крім цієї програми, нічого у житті не було: ані квартири, ані сім’ї. Жила на роботі, там навіть диван стояв».

Анжеліка не приховує, що є в альбомі й пісні-одноденки, але за більшість робіт їй не соромно. Крім музичних творів, диск «Знайди мене» містить п’ять реміксів,  п’ять відеокліпів, фотографії, інтерв’ю, два рінгтони, галерею художніх робіт співачки, зроблених під час хвороби. «Музично-іграшковим» називає диск «Знайди мене» продюсер співачки Олександр Бригинець. «Можливо, музика Анжеліки й не надто комерційна, що створює мені додаткові проблеми як продюсеру, але ж не все у цьому світі повинно жити за законами «золотих» продажів, – вважає пан Бригинець, – час тупої попси і шароварщини потроху минає, суспільство доросло до якісної музики».

Анжеліка продовжує: «В Україні є два музичних напрями, які гарантують гарні продажі – традиційна естрада та попса в російському стилі. Я ж обрала власний шлях – елегантної, спокійної європейської музики».

Нині Рудницька завершує роботу над франкомовним альбомом. Один із авторів музики – Діля.

«І в музиці, і в графіці, і на телебаченні найважливішим для мене процес творення, – розповідає співачка, журналістка та художниця в одній особі, – саме тоді зважую, сумніваюся, реалізую відчуття і думки. А виставка, альбом чи програма в ефірі – це постфактум моєї роботи, бажання поділитися віднайденою гармонією зі світом».
Анжеліка каже, що створила цілий напрям у візуальному мистецтві – неофольклор. «Відомі художники водять мене за руку до мистецтвознавців і кажуть: подивіться на її вишиванки, бо потім будете жалкувати», – сміється артистка.

Рудницька вважає, що на «Євробачення» в Грецію варто послати професіонала, який «має бійцівський характер та знає, чого хоче від участі у конкурсі». «Тіна Кароль має високий  рівень професійності. Тож краще замість участі у «Ти – зірка!»  їздила б і піарила себе у європейських країнах, як то грамотно робила Руслана».

Після презентації альбому Анжеліка вирушила на закритий суд з Олександром Пономарьовим. Подробиць не розголошує, каже, що причиною конфлікту стала  публікація в одній із «жовтих» газет.