Хай здоровиться, таланиться і гонорариться!

Сторічний ювілей «Вечірнього Києва» став святом не лише для його колишніх і теперішніх працівників, а й для читачів кількох поколінь – киян і жителів інших регіонів України. На святкування прийшло чимало вірних друзів нашого видання.

Прес-секретар Київської Патріархії ігумен Євстратій:

– Я вдячний Його Святості патріарху Філарету за приємну місію вручення журналістам «Вечірнього Києва» наших нагород. Хочу висловити сподівання Української православної церкви Київського патріархату в тому, що «Вечірка» завжди буде чуйною до проблем киян, висококультурною газетою. Певен, що цей визначний ювілей – не підсумок її великої й поважної праці, а новий рубіж, за яким буде ще більше натхнення і творчості.

Василь МетерЧук, член редколегії газети «Вечірній Київ», прес-секретар Київського міського голови:

– «Вечірній Київ» вигідно вирізняється від чималої кількості видань останнього десятиріччя, бо не намагався завойовувати читачів агресією, «смаженими» фактами-вигадками і брутальністю. Газета завжди тримала планку чесності, порядності, толерантності й поваги до читачів. Цю газету я читаю з ранньої юності, дуже її шаную, пам’ятаю довжелезні черги біля кіосків. Пишаючись, що хоч трішечки причетний до цього славного ювілею, зичу «Вечірці» сотень тисяч читачів, а колективу – успіхів.

Валерій КравЧенко, заступник голови правління Київської спілки журналістів, головний редактор журналу «Столичний регіон»:

– Поздоровляючи «Вечірній Київ» із першим сторіччям, хочу наголосити: мені дуже приємно, що його колектив очолює Олександр Балабко – талановита людина, яка вміє й прагне створити творчу атмосферу. Я переконався в цьому, коли ми разом працювали в газеті «Культура і життя», журналах «Місцеве самоврядування» та «Людина і влада». На сьогоднішньому святі «Вечірки» я зустрів чимало колег, з якими  розпочиналася моя журналістська юність. Ми пораділи за розквіт видання й згадали тих, кого вже нема. Мабуть, не скажу нічого нового – газета мудра, професійна, етична. Сам я пишаюся тим, що за дорученням Київського міського голови Олександра Омельченка сприяв поверненню «Вечірки» у лоно Київради. Хай вам, дорогі колеги, здоровиться, таланиться й гонорариться!

Олег Ситник, головний редактор «Вечірнього Києва» середини 70-х років:

– Дуже радий, що «Вечірка», яку я недовго очолював, завжди була і є однією з провідних газет України. Мені імпонує етичний і толерантний стиль видання, що вигідно вирізняє його серед тих, хто намагається привернути до себе увагу брутальністю й непристойностями. Щиро приєднуюся до всіх почутих побажань колективові.