Суперечку вирішив ніж

Інформація про те, що на вулиці Максима Кривоноса перехожі помітили в машині, що стояла на узбіччі, мертву людину, надійшла до чергової частини Солом’янського рай-управління міліції столиці о дев’ятій годині ранку. Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце виклику, виявила на водійському сидінні автомобіля «Таврія» труп молодої людини з колото-різаним пораненням грудей.

Як повідомила співробітник Центру громадських зв’язків столичної міліції Ірина Біба, одну з версій – напад на приватного таксиста здійснено з метою заволодіння його коштами, – було спростовано за кілька годин. Працівникам карного розшуку вдалося встановити події попереднього вечора, наслідком яких стала ця трагедія.

Весела компанія відпочивала в кафе. Коли його зачинили, друзі подалися до іншого. На вулиці одного з молодих чоловіків – власника «Таврії» – випадково зачепив перехожий грузин. Не вибачився. Обурений українець вирішив з’ясувати причину такого зухвалого ставлення до нього, але друзі зуміли розвести супротивників у різні боки.

За кілька годин доля знову звела хлопця з кривдником. Поки опоненти з’ясовували стосунки, друзі чекали неподалік. У цей час на допомогу грузинові підійшли його співвітчизники і... несподівано кинулися на столичних мешканців, розмахуючи ножами. Коли українця смертельно поранили, друзі навіть не помітили, оскільки в цей час ще кілька товаришів отримали порізи від розлючених іноземців. Одна частина компанії повернулася до приміщення, аби отримати першу допомогу, друга залишилася з кавказцями, а тяжко поранений поплентався до свого автомобіля. На жаль, друзі не звернули на нього увагу.

Працівники карного розшуку райуправління затримали двох грузинів протягом доби. За словами заступника начальника ВКР Солом’янського РУ ГУМВС України в м. Києві капітана міліції Олега Хахуцяка, громадянину, який завдав смертельного поранення, висунуто обвинувачення за статтею 121 КК України – нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого. Його землякові – за хуліганські дії.

Інф. «ВК»