Ліфти модернізують і замінять

Київрада затвердила загальноміську Програму заміни і модернізації ліфтів у житловому фонді столиці на 2006 – 2010 роки. Паралельно затверджено й доповнення до неї, в якому визначено будинки, де передусім проведуть заміну і модернізацію ліфтів. Раніше Київрада внесла зміни до бюджету Києва, якими передбачено 84,2 млн. грн. на модернізацію і заміну ліфтів 2006 року.

Проект є, «Голосієва» немає

Київрада ухвалила рішення про створення національного ландшафтного парку «Голосіїв» на площі 5236 га. До нього має увійти частина земель Хотівського лісництва Боярської лісодослідницької станції. За словами першого заступника голови КМДА, депутата Київради Івана Фоменка, три роки тому вже було ухвалено рішення про створення національного ландшафтного парку «Голосіїв», проте донині це рішення практично не виконано. Проект створення парку існує, його розроблено Українським державним проектним лісовпорядним виробничим об’єднанням «Укрдержліспроект». Водночас, зазначив Іван Фоменко, рішення про створення національного природного парку на підставі представлення профільного міністерства ухвалює Президент України.

Під час сесії стало відомо, що в КМДА готується проект рішення про створення національного парку на території Пущі-Водиці.