Чи бути Інституту національної пам’яті?

Шановні читачі газети «Вечірній Київ»!

На виконання Указу Президента України В.Ющенка «Про додаткові  заходи щодо увічнення пам’яті жертв політичних репресій та голодоморів в Україні» від 11.07.2005р., №1087 розробляються заходи щодо створення Українського інституту національної пам’яті та розміщення його у Міжнародному центрі культури  мистецтв (колишній Жовтневий палац). Саме ця остання пропозиція викликала різкі заперечення з боку профспілок, які зводяться до того, що в цьому приміщенні ні катування,  ні розстріли не відбувалися.

Всеукраїнське товариство політичних в’язнів і репресованих  звертається до всіх, хто в ті часи там працював або  був ув’язненим, хто має достеменну інформацію про використання цього будинку, особливо в 1937-1938 роках, і просить повідомити про це за адресою: Є.Пронюку, а/с 84, 04071 м.Київ-71.

Вважаємо, що така інформація мала б вирішальне значення для  вирішення цього питання.  Вдячні всім, хто відгукнеться на наше прохання.

Шанобливо Євген ПРОНЮК, голова Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих, народний депутат України 2-го скликання.