Найбільший подарунок – спілкування з кумирами

У Всесвітній день онкохворих дітей у дитячому  відділенні Інституту  онкології АМН України  влаштували свято. До діток із гостинцями завітали зірки естради і спорту та представники благодійних організацій. Особливе пожвавлення у пацієнтів викликав візит  кумирів Віталія Кличка та Катерини Серебрянської. Спортсмени принесли дітям фрукти, іграшки, але найбільшим подарунком було невимушене спілкування з живими легендами.

Нині у відділенні 35 діток з різних куточків України. А щороку тут проходять лікування понад 300 дітлахів. Статистика свідчить, що за останні п’ять років хворих на рак дітей стало  більше   майже в 2,5 раза.

Завідувач відділення Сергій Павлик розповів «Вечірці», що цього року дитячу онкологію забезпечено необхідними медпрепаратами лише на 70 відсотків.  Добре, що знаходяться спонсори.

– Опікується  онкохворими дітьми і Фонд Катерини Ющенко. Торік отримали від нього дороговартісне медобладнання. Допомагають і бізнесові  структури, банки, підприємства. Але хотілося б більше уваги з боку держави, – сказав Сергій Павлик.