«Маски» на виборах

Шоумени з групи «Маски» підготували перший політичний проект за всю свою п’ятнадцятирічну історію. Концепцію серіалу допоміг розробити Київський інститут проблем керівництва ім. Горшеніна.

Для зйомок нового проекту уперше за багато років вдалося зібрати повний склад творчого колективу. Навіть ті «Маски», які працюють у далекому чи близькому зарубіжжі, погодилися взяти участь у проекті, незважаючи на заплановані гастролі. «Бо здійснилася мрія – представити своє бачення українського політикуму, складного та часто комічного за своїм характером, – радіє головний режисер шоу, лідер «Масок» Георгій Делієв. Давно нам хотілося зробити щось сатиричне, злободенне, але до минулого року  не було чого  знімати».

«Маски на виборах» складаються з шести програм, у кожній – кілька самодостатніх історій з неочікуваним закінченням. «За стилем шоу не відрізняється від старих «Масок» – сюжети близькі до життя кожної людини: ми демонструємо конфлікти для того, аби посміятися, і над собою зокрема, – розповідає пан Делієв. – Водночас  «на виборах» більше фантасмагорії, динаміки. Усі персонажі мають харизму та мають подобатися людям.  Але, передусім «Маски на виборах» – це смішно».

Незважаючи на те що в новому проекті є відверті пародії на відомих політиків, Георгій Делієв каже, що колектив ніхто  не обмежував у роботі, не затискав у певні рамки. «Якось знімали епізод про ДАІ, після цього боявся, що станемо ворогами, але – навпаки – їм сподобався сюжет, – розповідає Делієв. – Якщо у людини є почуття гумору, вона не образиться на свою пародію в «Масках на виборах». Гірше до нас точно не  будуть ставитися, можливо, навіть краще».
«Репутація масок бездоганна – підтверджена роками здорового сміху», – каже генеральний директор телекомпанії Олександр Богуцький.  Вона й викупила права на прем’єрний показ серіалу. Потім, не виключають творці шоу, «Маски на виборах» продовжать активне гастрольне життя, бо – «серіал має бути цікавий не тільки у нашій країні й  не лише перед цими виборами».

До речі, Георгій Делієв – депутат міської ради Одеси. Саме завершується його депутатський термін, перебування на цій посаді, а на наступний пан Георгій йти не збирається. Каже: творча та політична діяльність несумісні, це все одно, що гнатися за чотирма зайцями одразу.