Усіх кандидатів – до психіатра!

Яких тільки вимог не ставлять до кандидатів у депутати. Вони й від бізнесу свого повинні відмовитися, і судимість мають погасити. Але всіх у цьому плані перевершила «Громадянська Пора» («малинова»), яка вимагає психіатричної експертизи для всіх кандидатів у депутати.

Пояснюють це просто: медичну комісію в складі психіатра та нарколога проходять навіть під час отримання прав на керування автомобілем. Але ж депутати беруть на себе більшу відповідальність, ніж водії. Ось чому Верховна Рада має внести відповідні зміни до законодавства.

На захист своєї позиції «малинові» провели мітинг під Верховною Радою. Вирізали з пінопласту щось схоже на авто з номерами «ВР-450» (натяк на кількість депутатів у парламенті). За кермом у цій машині сиділи провідні українські політики. Прем’єрові Юрію Єханурову та голові НАК «Нафтогаз» Олексієві Івченку дісталося за газову угоду з Росією, а Олександра Зінченка назвали «розкольником» владної команди. Не забули й про конкурентів із «жовтої» «Пори»: в автомобілі «їхав» Віталій Кличко. Компанію йому склав голова Секретаріату Президента Олег Рибачук.

За українським законодавством, визнати особу недієздатною може лише суд після психіатричної експертизи. Але «малинові» не залучали лікарів до обстеження політиків, бо вважають, що брак здорового глузду в їхніх діях є очевидним. Можливо, для «Громадянської Пори» та її лідера Олександра Тарасюка цей факт очевидний, але доказів він все одно потребує. Бо дурнем можна обізвати будь-кого, а от довести це потрібно за допомогою аргументів.

Депутати, які якраз ішли на роботу, жодним чином не реагували на заклики демонстрантів. Либонь, уже звикли до різноманітних мітингів на вулиці Грушевського. Тим більше, що згодом під парламент прийшли соціалісти й почали вимагати державної допомоги сільському господарству. Кількасот активістів СПУ легко поглинули та заглушили мегафонами купку прихильників «Громадянської Пори».