Сіль без отрути, але природі шкодить

Ніна Миколаївна ДЗИСЬ із Шевченківського району та ще кілька киян висловили своє занепокоєння тим, що дороги й тротуари столиці щедро посипають сіллю. Адже це шкодить довкіллю. До того ж наші читачі почули, нібито до солі додається ще якась отруйна речовина й буцімто були випадки загибелі тварин, що полизали посипаний сумішшю сніг.

У КП «Київавтодор» редакції повідомили, що до них уже зверталися з подібними запитаннями і з інших ЗМІ.  Вони уповноважені заявити, що районні ШЕД для посипання доріг використовують винятково неочищену сіль, а двірники жеків – піщано-соляну суміш. Жодних добавок, тим більш отруйних, до солі не додають, та вони й не потрібні, бо природний мінерал прекрасно розтоплює сніг. Що ж до отруєнь тварин, то в «Київавтодорі» вперше про це чують і переконані, що сіллю чи соляно-піщаною сумішшю отруїтися неможливо. Щоправда, в тому ж «Київавтодорі» не заперечують негативного впливу солі на флору міста, особливо обабіч доріг.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.