«Вовки» в Стамбулі були нестримними і безжальними

Баскетбольний клуб «Київ», обігравши турецький «Фенербахче» – 88:85 в овертаймі гостьової зустрічі, наблизився до чвертьфіналу Кубка Європи. Але щоб стати учасником стикових двобоїв, українському чемпіону неодмінно треба виграти й домашній матч із чеським «Німбурком», запланований на останній день січня.

У Стамбулі кияни зіграли без основного розігруючого Луковського, але ця кадрова втрата позначилася на діях наших земляків хіба що в дебюті. Надалі, поступово призвичаївшись до потужного, проте дещо прямолінійного групового маневру турків, розрахованого в основному на завершальні кидки з-за дуги, гості перехопили ініціативу. Хоча традиційно програли першу чверть – 20:28. Але на велику перерву саме вони пішли з одноочковим відривом, а потім, завдяки бездоганній грі в обороні, виграли й передостанню чверть з триочковим відривом. Найдраматичнішими виявилися завершальні хвилини: в основний час – три очки Джованноні зі штрафних і надійність Кецмана в обороні, в овертаймі – «трюльник» Кецмана і влучний кидок Грира таки схилили чашу терезів на бік українського чемпіона, який вдруге поспіль виграв у «Фенербахче» гостьовий матч і взяв реванш за поразку в рідних стінах. Найвлучнішими серед «вовків» були Джованноні – 19 очок, Грир і Ніколич – по 17, а також українець Лебедєв, який записав до активу 11 пунктів… Шкода, проте програв особливо важливий поєдинок «Азовмаш» – 65:72 з російськими «Хімками».

І коротко про решту цікавинок: сьогодні в Швейцарії матчем із поляками стартують в європейському чемпіонаті гандболісти України; «Сокіл» у рідних стінах програв «Бресту» – 2:3 (Гнитько, Гніденко) й опустився на друге місце в хокейному чемпіонаті Білорусі, маючи однакову кількість очок з «Юністю» (Мінськ) і зустріч у запасі; вибув із строю й другий воротар національної футбольної дружини – Максиму Старцеву прооперують пахові кільця; київське «Динамо» зацікавлене в послугах воротаря «Ліверпуля» поляка Єжи Дудека (трансферна вартість – 3 млн. фунтів); визначилися найперші чвертьфіналісти Меморіалу Макарова – київські «Динамо-2», «Динамо-3», «Альянс», «Оболонь-2» та грузинський ФК «Гагра».