Вода хрещенська з глибин артезіанських

Ще з давніх-давен освячена вода славиться цілющими властивостями. Наділена особливою силою, вона є не лишень засобом для зміцнення здоров’я, а й святим оберегом.

На жаль, у такому величезному мегаполісі, як Київ нині не всі мають змогу чи то бажання долучитися до добрих хрещенських традицій і скуштувати свяченої водиці. Однак чимало добродіїв та окремих організацій не цураються звичаїв і всіляко підтримують їх. Так, наприклад, «Київводоканал» уже кілька років поспіль на Водохреще дарує киянам освячену цілющу воду.

Фахівець відділу взаємодії зі ЗМІ «Київводоканалу» Микола Третяк розповів, що цьогоріч комунальні підприємства та партнерські організації з побажанням здоров’я вже традиційно отримали в дарунок цілющу хрещенську воду, котру було доставлено за визначеними адресами. Скуштувати водиці пощастило й вечірківцям. «Із артезіанської свердловини юрського горизонту на Дніпровській водопровідній станції після освячення води нею було наповнено тисячі пляшок, – пояснив він, – 5,5 тисячі півторалітрових та 2,5 тисячі – п’ятилітрових. А ще 25 тисяч літрів – у цистернах – для усіх бажаючих». Так, із трьох величезних цистерн кияни змогли вдосталь напитися хрещенської водиці та ще й взяти із собою.

Освячена вода, що оброблена іонами срібла, зберігається впродовж року. Нею можна не лише втамовувати спрагу, а й використовувати для приготування їжі.