Не вдалося пограбувати, зате випили

Співробітники столичної Державної служби охорони затримали двох громадян Грузії, які намагалися пограбувати квартиру.

Як повідомила старший інспектор групи по зв’язках із громадськістю штабу УДСО при ГУМВСУ в Києві Оксана Шумко, сигналізація спрацювала в одній з квартир будинку на бульварі Лесі Українки. Бійці групи затримання Печерського відділу ДСО прибули на місце через кілька хвилин і встигли помітити, як двері квартири на дев’ятому поверсі швидко зачинилися. Власник квартири, який перебував за межами Києва, запевнив, що нікому з родичів та друзів ключі не давав, тож там непрохані гості. Спроба правоохоронців відчинити двері була марною – замок було пошкоджено.

Зловмисники швидко зрозуміли, що потрапили у безвихідну ситуацію, адже непомітно зникнути з квартири на 9-му поверсі таки неможливо. Тому грабіжники спочатку спустошили бар господаря, а потім відчинили міліціонерам двері. Згодом під балконом було знайдено відмички, які крадії викинули через вікно, намагаючись позбутися речових доказів.

Як пояснили затримані, сигналізації вони таки не помітили. Один із них, медик за фахом, не приховує, що все своє свідоме життя заробляє саме крадіжками. «Гастролює» по всій Європі. На батьківщині, мовляв, немає достатнього простору.

Під час слідства було з’ясовано, що грузини на території Києва вчинили близько сорока крадіжок – в основному  «конфісковували» коштовності та прикраси.