Смачний куліш під мостом

Рівно два роки тому було закладено капсулу у першу опору Подільсько-Воскресенського мостового переходу. І для Київського міського голови вже стало традицією в останні дні року відвідувати будову століття.

Так було і вчора. Циклопічну споруду на Трухановому острові цілком побачити було неможливо: естакада, що вже перетнула Десенку, ховалася у тумані. Генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Володимир Жуков під час оглядин доповів Олександрові Омельченку про хід будівництва. Нині триває монтаж мосту через Десенку – його буде завершено у квітні. Цього року в «тіло» естакади вже укладено 16 тисяч тонн металоконструкцій. Як запевнив міський голова, 2008 року міст стане до ладу.

Приємна новина для дачників з Русанівських садів, чиї ділянки потрапляють у зону будівництва. Ухвалено рішення не відселяти їх на Троєщину чи ще кудись. 36 гектарів землі планується виділити неподалік садів – в урочищі Горбачиха. Тільки-но сесія Київради ухвалить це рішення, мостобудівники облаштують місцевість, зведуть там будиночки, і 310 власників одержать нові дачі.

А традиційний передноворічний куліш під мостом був надзвичайно смачний. Будівельники розглядали вручені їм Подяки Київського міського голови, приміряли новенькі годинники. Навіть негода не псувала нікому настрою.