Новенькі потяги для метро

Учора в електродепо «Оболонь» панував святковий настрій: усі чекали на Київського міського голову Олександра Омельченка. І подія мала бути непересічна: в експлуатацію вводилися два новенькі потяги метро.

Щоправда, це ще не українська продукція Крюківського заводу, а звичні на вигляд, випробувані часом вагони з Митищ Московської області – такі потяги вже понад 40 років перевозять у київській підземці майже 1,5 мільйона пасажирів щодня. Але потреба в оновленні рухомого складу стала вже нагальною: столичне метро стрімко розвивається, а старенькі потяги, буває, не витримують навантаження.

– Наступного року на придбання нових вагонів ми передбачили 106 мільйонів гривень, – зазначив на зустрічі в депо Олександр Омельченко. – Це дасть змогу поповнити парк на 35 вагонів – сім потягів, – які істотно поліпшать роботу метрополітенівців.

Настає урочиста мить, перерізано стрічку, і машиніст Олег Кучинський повільно зрушує потяг. Він одразу пішов на станцію «Героїв Дніпра», де прийняв перших пасажирів.