В інтересах київської громади

24 грудня 2005 року голова Київської міської організації політичної партії «Народний Союз «Наша Україна» Микола Мартиненко і Київський міський голова Олександр Омельченко, керуючись інтересами київської громади і поділяючи спільні погляди щодо пріоритетності завдань реалізації в Києві Програми Президента України Віктора Ющенка «Десять кроків назустріч людям», підписали угоду про співпрацю.

Завданням сторін є спільна розробка та впровадження програм розвитку Києва та столичного регіону, які б забезпечили стале наближення Києва до європейських стандартів життя, стабільність життєдіяльності столиці та зростання добробуту киян. Сторони вважають, що пріоритетними завданнями, які повинні бути вирішені в Києві у результаті перемоги демократичних сил на виборах у березні 2006 року, є запровадження нових ефективних форм взаємодії міської влади та громадськості міста, зокрема, проведення громадських експертиз, слухань, круглих столів тощо, широке інформування населення про рішення, які ухвалює столична влада. Основну увагу приділено забезпеченню прозорості вирішення земельних питань у Києві. Сторони із залученням громадськості розроблять прозору процедуру виділення земельних ділянок для забудови на конкурсній основі. В угоді йде мова і про розширення будівництва соціального житла, розв’язання житлової проблеми, зокрема завдяки залученню кредитних ресурсів під гарантії міської влади; підвищення якості та доступності медичних послуг; про омолодження міської влади, коли не менш ніж третина керівного складу службовців буде віком до 40 років.

Велику увагу також приділено екологічним проблемам, збереженню історико-культурної, архітектурної спадщини міста, створенню сприятливого клімату для розвитку малого та середнього підприємництва. Буде запроваджено регулярну звітність міської влади перед громадськістю.

Для реалізації визначених угодою мети та завдань сторони підтримуватимуть одна одну під час виборів до Київської міської ради та районних у місті Києві рад, а також виборів Київського міського голови. Також дбатимуть, аби вибори всіх рівнів у Києві відбулися на засадах законності, демократичності, прозорості, незастосування так званого адміністративного ресурсу та протидії «брудним» політичним технологіям.

Співпраця сторін матиме продовження і розвиток у післявиборний період. Одним із пріоритетних завдань сторони вважають подальший розвиток органів самоорганізації населення. Міська організація НСНУ і міський голова також закликають усі конструктивні демократичні сили долучитися до реалізації програм розвитку Києва.