Ялинонько, засвітись!

У суботу Київський міський голова Олександр Омельченко засвітив головну ялинку столиці України.

Цьогорічну зелену красуню утворили 300 сосонок, вирощених для Києва у Переяслав-Хмельницькому лісництві. Зелені деревця змонтовано на 35-тонному металевому каркасі. Ялинку прикрашено з урахуванням особливостей національного колориту. Тут і персонажі українських казок: Котигорошко, Котик і Півник, Колобок, козаки, й символ наступного року – різнопородні цуцики. Величезна гірлянда – справжнє диво техніки, в ній 50 тисяч ліхтариків. Їх світло змінюється під музику, яка не повторюється впродовж 20 хвилин.

Господиня новорічного майдану вдень тішитиме всіх вишуканим естетичним дизайном, а з настанням темноти – мінливою люмінесценцією, яку створюють тисячі кольорових вогників.

Подивитися на новорічну красуню в цей день приїхало чимало киян та гостей міста. Їх розважали народні гурти та відомі артисти. Новорічний подарунок киянам зробили спеціалісти «Київенерго» в співпраці з художниками та дизайнерами столиці.

Цього ж дня засвітилося ще десять трохи менших ялинок, в кожному районі міста. А наступного на Хрещатику відбувся парад Дідів Морозів. Від Бессарабки до майдану Незалежності пройшли 350 споряджених добрими дідусями волонтерів, які у святкові дні розважатимуть малечу з малозабезпечених сімей та інтернатів й даруватимуть подарунки.

У новорічну ніч біля головної ялинки відбудеться святкове дійство. З Майдану вестиметься пряма телетрансляція. Обіцяють і небачений досі святковий феєрверк, який триватиме 20 хвилин 06 секунд, що символізуватиме 2006 рік.