Дмитро АндрІЄвський: «Тримаю марку випускника КПІ»

– Чому саме ви опікуєтеся цим парком? – запитав я депутата Київради Дмитра Андрієвського.

– Усе дуже просто, – відповів Дмитро Йосипович. – По-перше, я випускник КПІ, саме тут здобув освіту і мав від цього навчального закладу стільки підтримки, скільки мені було її потрібно по життю. Тут мене було обрано й депутатом. Тому, коли мені вдається щось зробити для КПІ, для зміцнення його матеріально-технічної бази, я із великим задоволенням це роблю. А парк був одним із основних завдань моєї депутатської каденції.

– Як ви ставилися до протестів, які виникали з приводу зрізання дерев у парку?

– На жаль, дуже багато питань у столиці занадто політизовано, і чимало потрібних для міста робіт набувають політичного підтексту. Справді, щодо реконструкції парку були протести, до нас зверталася громадськість із вимогами припинити вирубування дерев. Ми працювали спокійно, пояснювали, надавали людям інформацію, і нам удалося переконати їх. Сьогодні можна порівняти, яким парк був (це західна його частина) і яким став. Йому вже понад 100 років, і зрозуміло, що так довго живуть лише окремі дерева. Тож проведено було лише санітарну вирубку – прибрали сухостійні та хворі дерева. Натомість посадили нових, цінних порід у півтора раза більше.

– Казали, нібито в парку планувалося будівництво?

– Ні, у планах було лише зведення невеличкої каплиці, але на прохання громадськості ми від цього відмовилися. Тож жодного будівництва тут не буде.

– Скільки коштувала реконструкція і за чий кошт її було здійснено?

– Загальний кошторис – близько 15 мільйонів гривень. На першу чергу витратили понад 6 мільйонів. Вона включає в себе реконструкцію пам’ятника і східної частини парку від центральної алеї. Усі витрати здійснювалися за рахунок міського бюджету. Закладено їх і в план соціально-економічного розвитку наступного року.