У парку затишно

Днями Державна приймальна комісія в Національному технічному університеті «КПІ» розглядала не документи абітурієнтів, а підписала акт приймання після реконструкції першої черги тамтешнього парку. Учора ж оновлену частину зеленої оази урочисто було відкрито.

На свято завітали міський голова Олександр Омельченко із своїми заступниками, голова Солом’янського району Іван Сидоров, депутати, зеленбудівці, студенти та викладачі. Були прогулянки алеями, нагородження будівельників та проектувальників.

Сьогодні парком приємно прогулятися: зникли хащі, на мощених жовтою вогнетривкою цеглою алеях встановлено лавки. Весною засіють землю травою, яка не боїться затінку, з’являться квіти. Міський голова хотів би бачити тут свої улюблені чорнобривці. А наочним показником екологічної чистоти парку стали… кроти. Вони «понаставляли» під деревами сотні маленьких курганчиків – земляних купок. Дорогою зустрічаємо молодих мам із візками. А от на лавці присів батько із сином. Маленький Андрій смачно хрумтить бубликом із маком. Міський голова підійшов знайомитися. І отримав від малюка бублика. Їли разом.
– Скільки було галасу, коли розпочинали реконструкцію парку! – зазначив Олександр Омельченко. – Але ж його чистили передусім від самосійних, старих, сухостійних та хворих дерев. Це називається допомагати природі. Подивіться: який чудовий парк зробили!

– Мені дуже приємно бачити зроблене, – зазначив голова Солом’янського району Іван Сидоров. – Нам допомагали жителі району, студенти і військові, підтримку мали від міського голови і депутата Київради Дмитра Андрієвського та інших керівників міста. Реконструкція тривала близько року. Розпочали із пам’ятника загиблим під час війни викладачам та студентам КПІ, який відкрито до 60-річчя Великої Перемоги. Тепер на часі друга черга.

– Цей парк історичний, його закладено 1898 року, – зауважує ректор КПІ, академік Михайло Згуровський. – Зрозуміло, що він потребував реконструкції. Оновлення проведено на 40 відсотках паркової площі, але за складністю виконано понад половину робіт.