Гарантійний термін кохання – один рік

Ученим кортить розгадати таємницю кохання. Цього разу італійські дослідники виступили з твердженням, що знайшли його стрижневе джерело. Ним, на їхню думку, є так званий фактор росту нерва (ФРН), відповідальний за нормальний розвиток і підтримку життєдіяльності нейронів нервової системи. Його могутній, запаморочливий ефект триває недовго. Він минає через рік після першого імпульсу закоханості.

До експерименту залучили групу з 58 чоловіків і жінок у віці від 18 до 31 року, що недавно закохалися. Їх порівнювали з людьми, які перебувають у  стабільних партнерських стосунках, і з тими, у кого немає партнерів.

Коли вчені провели аналіз крові на вміст хімічних елементів, то виявилося, що й у чоловіків, і в жінок у розпал любовного роману рівень ФРН дуже високий – 227 одиниць порівняно з 123 одиницями в людей, які перебувають у тривалих стосунках. Було встановлено: що сильніше почуття, то вищий рівень ФРН. Однак, коли цих «закоханих» протестували через рік, зафіксували рівень ФРН на рівні стабільних пар і самотніх.

Отже, «любовний елемент» діє всього рік.