Армія спродується

Днями заступник міністра оборони України В’ячеслав Кредисов запросив на розмову керівників «Укрспецекспорту», «Укроборонсервісу», «Укрінмашу», «Спецтехноекспорту». Уже сам перелік співрозмовників говорить про те, що йшлося про реалізацію надлишкового майна, що виникає в процесі скорочення Збройних сил. Всі учасники зустрічі розуміли, що на розпродажу армійського майна вже нагріли і продовжують гріти руки спритні ділки, задіюючи тіньові схеми. Цьому неподобству нарешті слід покласти край.

Тож під час розмови було обговорено можливості максимально чесного та ефективного продажу в першу чергу майна (скажімо, військових містечок), передачі невластивих Міноборони функцій до інших структур, наповнення спеціального фонду військового відомства. Серед невластивих функцій військового відомства, за словами В’ячеслава Кредисова, – реалізація надлишкового майна. Міноборони не має його продавати. Воно повинно вести облік цього майна, організовувати охорону та здійснювати контроль за ходом його реалізації  уповноваженими Кабміном структурами, що названі вище.

Нинішнього року спецрахунки військового відомства поповнилися більш як 200 мільйонами гривень. Цього вдалося досягти шляхом проведення конкурсів і аукціонів. Тож і тепер Міністерство оборони розглядає такі форми реалізації майна як найбільш прийнятні та вигідні.