Ребров-рятівник

«Динамо» знову виграло завдяки голу ветерана

Узявши  гору над «Металургом» у Запоріжжі, віце-чемпіон так і не пропустив нагору чинного чемпіона країни. І вдруге поспіль успіх «блакитно-білим» забезпечив точний удар основного бомбардира  столичного клубу. Відтак в активі Сергія Реброва, а мова, звичайно, про нього, стало дев’яносто дев’ять м’ячів, забитих у календарних матчах за участю «Динамо».

Рекорд тижня. Ребров, однак, уже недільного вечора посприяв «оформленню» стрілецької сотні. Щоправда, в іншій номінації. Зате з повноцінним рекордним статусом. Рятівний гол заслуженого ветерана став ювілейним – сотим переможним для «Динамо» в чемпіонатах України. Жодний інший вітчизняний клуб таким історичним досягненням похвалитися поки що не спроможний. А найбільший внесок у загальну справу зробив Ребров: його позавчорашній влучний «постріл» став десятим переможним у динамівській формі для самого форварда. До нього  клубним рекордсменом у цій номінації був Максим Шацьких, який відзначився дев’ятьма переможними голами. А наприкінці минулого століття перед в історичному реєстрі вели Віктор Леоненко, Андрій Шевченко та все той же Ребров.

Серіали тижня.  Творцями найбільшої та най-приємнішої їх частки стали київські динамівці. Вигравши в Запоріжжі, вони довели свою безпрограшну серію в цьогорічному чемпіонаті країни до шістнадцяти матчів. Окрім того, кияни перемогли в усіх восьми гостьових поєдинках сезону, а також подовжили рекордну переможну серію до семи зустрічей. Зовсім інший настрій в іншого столичного клубу: «Арсенал» поступився в п’ятому поспіль матчі, до того ж у чотирьох останніх – так і не взявши ворота суперників. А не перемагають в офіційних календарних зустрічах каноніри вже шість ігрових днів підряд. Так невдало восени виступає хіба що «Таврія»: найперший чемпіон України також не виграв жодного з шести останніх матчів, поступившись уже тричі поспіль і задовольнившись на цьому турнірному відрізку лише двома нічиїми та чотирма забитими м’ячами.

Скандал тижня. Мирча Луческу, наставник «Шахтаря», в антракті чемпіонату публічно «пройшовся» по методах арбітражу в українському футболі. Не просто так, а з демонстрацією спеціального відеоролика, змонтованого на сюжетах «битви гігантів» у Донецьку. «Динамо» відреагувало миттєво. Натомість професіональна футбольна ліга зробила вигляд, що чогось особливого так і не сталося. Можливо, саме з цієї причини після матчу з лучанами Луческу знову заговорив про зловісну роль «людей в чорному». Румунський фахівець стверджує, що доля принаймні тридцяти відсотків матчів у нашому футболі вирішується не в грі, а поза нею. «Я не кажу про суддівську помилку в тому чи тому матчі, а про систему цілеспрямованих помилок, яка «працює» на користь основного конкурента «Шахтаря», – заявив Луческу… Схоже, цього разу ПФЛ уже не зможе звично відмовчатися, бо звинувачення в  продинамівській підтасовці календаря мають бути надто небезпечними для професіональної організації, яку очолює колишній віце-президент донецького суперклубу…