Благодійний бал Пономарьова

Олександр Пономарьов на 20 листопада обіцяє киянам дві несподіванки. По-перше, в супроводі Національного симфонічного оркестру України прозвучать популярні класичні твори у виконанні не лише цього відомого співака, а й його друзів, (імена яких поки що він зберігає у таємниці). Адже естрадний співак закінчив консерваторію з академічного співу, хоча саме такі твори виконував лише на своє 30-річчя у вузькому колі друзів. Тож ті, хто звик до естрадного Пономарьова, матимуть змогу оцінити його в іншій іпостасі.

По-друге, після концертної програми в тому ж таки Національному палаці «Україна» відбудеться благодійний бал Олександра Пономарьова, який планується організувати на кшталт відомих європейських балів. У заході візьмуть участь Президент України Віктор Ющенко з дружиною, представники політичної та бізнес-еліти, а також закордонні гості.

На жаль, практика балів в Україні має сумну історію – усі вони не «дотягували» до європейського рівня. А от благодійного балу в Україні ще не проводили. Однак Пономарьов вважає, що присутність на балу глави держави надасть йому високого статусу. Тим паче, що багато політиків уже зацікавилися цим заходом. Головний режисер свята Михайло Крупієвський нині в пошуку найцікавішого варіанту балу відповідно до вимог часу.

Відспівавши концертну програму, Пономарьов потім станцює, адже  в консерваторії проходив курс бальних танців. Співак ще не визначився із партнеркою, хоча нею, мабуть, стане перша леді країни. Адже саме Катерина Ющенко як голова наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» підтримала ідею благодійного балу.

Якщо на концертну програму балу зможуть потрапити багато киян, то власне на бал – лише 500 осіб, які викладуть за квиток (а точніше, зроблять благодійний внесок) від 7575 гривень, що є еквівалентом 1,5 тисячі доларів. Зібрані таким чином 750 тисяч доларів підуть на благодійність. Як сказав радник голови наглядової ради фонду Андрій Мірошниченко, купуючи квиток, людина рятує чиєсь життя. Адже з весни цього року «Україна 3000» впроваджує програму «Від лікарні до лікарні», яка має на меті поліпшити систему охорони здоров’я дитини в Україні. Програма передбачає пошук для 25 дитячих лікарень зі всієї України партнерів (лікарні, університети, медичні фундації та фармацевтичні компанії) у Європі, США чи Канаді, які допоможуть українським колегам.