Будувати не дозволили

Київрада не надала дозволу на передачу 115 га землі в межах заток Собаче Гирло, Верблюжої та Дніпра (на вулиці Озерній в Оболонському районі міста). Натомість депутати вирішили створити комісію з 15 депутатів і представників профільних управлінь для вивчення можливості винесення цієї ділянки на аукціон.

Інвестор – ТОВ «Київвисотбуд» – планував збудувати на 115 гектарах житловий масив разом з об’єктами соціально-побутового призначення. На 30-40 гектарах мали намір звести житлові будинки, на 17 гектарах – школи, дитсадки і торговельні центри, 30 гектарів залишити санітарною зоною, де розмістити паркінги. Для магістральних доріг, що обслуговуватимуть мікрорайон, відводилося 10-15 гектарів. У планах інвестора було облаштування пішохідних переходів через затоку Верблюжу.

Нині через цю територію проходять дві труби газопроводу високого тиску, тож будувати там не дозволяють пожежники. Проте інвестор, маючи технологічні й економічні можливості, готовий зменшити тиск у газопроводі, аби перевести територію в розряд придатних для житлової забудови.

Постійна комісія Київради з питань екологічної безпеки на своєму засіданні вирішила надати дозвіл на виділення цієї ділянки за умови, що інвестор озеленить територію, створить зони відпочинку в прибережно-захисних смугах заток і парк відпочинку в санітарній смузі Кільцевої дороги.