Женя із Шоном, Юля – з народом!

Минулої неділі відсвяткувалося весілля, про яке впродовж кількох місяців говорила вся країна – у Видубецькому чоловічому монастирі повінчалися донька екс-прем’єра Юлії Тимошенко Євгенія та англійський рок-співак Шон Карр.

Нагадаємо, напередодні церемонії, 28 вересня, Шон Карр, який досі був вірним англіканської церкви, прийняв православ’я у Пантелеймонівському монастирі в Феофанії. А у суботу шлюб Євгенії Тимошенко та Шона Карра було зареєстровано в одному із загсів Києва. Євгенія узяла прізвище Карр.

Наречену Євгенію вів до церкви її батько Олександр Тимошенко. А Шона Карра – майбутня теща, екс-прем’єр Юлія Тимошенко, яка вперше після своєї відставки з’явилася на людях без традиційної коси, з довгим білявим волоссям і в довгій шикарній сукні. Біля входу до монастиря гостей вітали як українські музики, так і шотландська волинка. Церемонія вінчання тривала майже годину. До церкви впустили лишень запрошених, однак частина гостей, за свідченням очевидців, уже через 10 хвилин залишила храм і очікувала закінчення вінчання на лавках поблизу. Окрім запрошених на вінчанні побувало чимало й прихожан, яких просто не можна було виставити з храму.

Вийшовши із монастиря, молодята фотографувалися на пам’ять. У цей час люди, що зібралися там, скандували: «Слава тещі!» та «Юля! Юля!» Екс-прем’єр, яка тримала іконку, послала своїм прихильникам повітряний поцілунок і відповіла: «Я з вами».

За традицією, із монастирської таверни винесли пляшку шампанського. Випивши шампанське, Шон та Євгенія на щастя розбили свої бокали так, щоб аж розлетілися на друзки.

Президента Віктора Ющенка та його родини на цій весільній церемонії не було. Однак вони привітали молодят, передавши для них весільні подарунки разом з побажаннями щасливої долі й міцного кохання. Молодятам Президент подарував ікону Богоматері та Спасителя, старовинний рушник із власної колекції та альбом для родинних фотографій. Молодій та її матері було надіслано букети в українському стилі – з калиною і соняшниками.

За матеріалами «Високого замку» підготував Богдан ЧУХЛІБ