Київрада працюватиме спокійніше

Шевченківський районний суд м. Києва 30 вересня розглянув на відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Київської міської ради до Громадської організації «Форум порятунку Києва» про обмеження щодо встановлення наметів та використання звукопідсилювальних приладів біля приміщення Київради.

Судом достовірно доведено, що встановлення відповідачем наметів та використання ним звукопідсилювальної техніки порушує права і свободи громадян та обмежує можливість виконання Київською міською радою своїх повноважень і може призвести до порушення громадського порядку, до виникнення конфліктних ситуацій, створення передумов для вчинення злочинів та заворушень, до заподіяння шкоди правам та свободам інших людей, а також до перешкоджання роботи Київської міської ради.

На підставі ст. 39 та 64 Конституції України, ст. 11 Європейської конвенції з прав людини, керуючись ст. 159, 160, 163, 182, 186 КАС України Шевченківський районний суд своїм рішенням постановив задовольнити позов Київради до Громадської організації «Форум порятунку Києва».

Рішенням суду Громадській організації «Форум порятунку Києва» заборонено встановлення наметів та використання звукопідсилювальних приладів перед будівлею Київради (вул. Хрещатик, 36) під час проведення мирних зібрань. Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Шевченківський районний суд м. Києва шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження протягом 10 днів з моменту проголошення постанови суду. Апеляційна скарга подається не пізніше 20 днів з дня подання заяви про апеляційне оскарження.