Фатальні квартири

Оксана була у ванній, коли між чоловіками спалахнула сварка. Цього разу вони розійшлися не на жарт.

Сп’янілий Олександр згадав давню образу і взагалі втратив здоровий глузд. Кинувся на кухню, схопив ножа, аби «остудити опонента». За мить лезо було у товариша в животі…

Віталій, стримуючи руками кров, пошкандибав до своєї квартири, аби жінки негайно викликали «швидку».

– Коли почула, як у коридорі захрипів Віталій, одразу зрозуміла – сталося щось страшне, – розповідає Оксана. – Миттю вискочила з ванної кімнати – і заніміла. Закривавлений сусід повторював, що пече в животі. Я негайно кинулася до телефону.

Однак удар ножем виявився смертельним – ніщо не могло його врятувати…

Чергове застілля закінчилося фатально

– У квартирі № 3 на вулиці Саратовській господар влаштував притон, – розповідає старший слідчий прокуратури Шевченківського району Віктор Шулежко. –  Майже кожного вечора там збиралися місцеві п’янички та бомжі. Спочатку як добрі друзі розпивали спиртне, а захмілівши, як люті недруги гризлися між собою. Нерідко доходило до бійок.

Неодноразово мав проблеми із законом і 37-річний Олександр. Кілька разів його засуджували до позбавлення волі  за крадіжки. На волі жив переважно на пенсію старенької матері, прикутої до ліжка. Згодом у Олександра з’явилася коханка. Оксана так само полюбляла веселі компанії й залюбки пиячила з чоловіком.

Цього разу пара зібралася на чергове застілля в сусідній квартирі в 40-річної Марини та її співмешканця, колишнього афганця Віталія. До речі, «під градусом» він частенько полюбляв бавитися з ножами. Цього разу ненароком порізав руку Олександрові, однак випивши чарку-другу, порозумілися.

Олександр з Оксаною повернулися додому і почали сваритися. Він дорікав, що Оксана п’є нарівні з чоловіками. Жінка не змовчала, почала огризатися. На шум вийшов сусід Віталій. Скориставшись слушною нагодою, Оксана заховалася в сусідській ванній, а Віталій, на свою біду, почав захищати її від чоловіка. Отут і згадав Олександр про недавнє поранення і теж вхопився за ножа…

– Олександру інкримінується частина 1 статті 115 ККУ (умисне вбивство), – уточнив Віктор Шулежко. – Проводиться експертиза, яка має встановити, чи був затриманий на момент скоєння вбивства осудний чи ні.

Місце, де оселилося зло

Обидві ці квартири у будинку мають погану славу. Сусіди вважають, що там оселився диявол і треба, аби священник покропив ці помешкання святою водою. За місяць до вбивства в квартирі Олександра вже загинула людина. У справі він проходив як свідок. Тоді гість теж став жертвою «співрозмовника».
А рік тому в квартирі сусідів, де мешкали Віталій з Мариною, також пролилася кров. До зустрічі з Віталієм жінка жила з іншим чоловіком. Він її безбожно лупцював і усіляко знущався. Якось до неї з Ізраїлю приїхала донька, аби забрати з собою. Тим паче, що стала свідком чергового знущання вітчима над матір’ю. Дівчина стала на її захист. Але співмешканець лише посміявся з такої сміливості й вдався до ще дужчих тортур. Донька не стрималася й зарізала тирана. З Ізраїлем попрощалися обоє. А донька ще й надовго потрапила за ґрати.