Що може відібрати тепло

Аби вчасно привести столичне господарство до ладу і підготувати та полагодити мережі теплопостачання до зустрічі з холодами, комунальники міста працюють нині, не покладаючи рук. Однак у когось це виходить краще, а в когось – гірше. Надбання та недопрацювання обговорювали на розширеному засіданні колегії КМДА.

Перший заступник начальника Головного управління житлового господарства Віталій Шайдецький зазначив, що нині кияни, в основному, звертаються зі скаргами на незадовільний стан фасадів та водопостачальних комунікацій і просять їх замінити поки не пізно. Незадоволені кияни і заміною покрівель, тому що роботи просуваються вкрай повільно.

Загалом же основною проблемою й надалі залишається отримання форм Е-8, що є посвідкою про стан готовності будівель до експлуатації в зимовий період. Причиною затримки їх видачі Головне управління житлового господарства називає невиконання промивки внутрішньобудинкових систем теплопостачання, відсутність пристроїв для автоматичного закриття вхідних дверей у будинках тощо. Цікаво, що в окремих випадках «гальмує» видачу форми Е-8 й відсутність проектної документації на будинки і споруди.

Однак пан Шайдецький запевнив, що проблемні питання можна вирішити і підготувати житловий фонд до початку опалювального сезону своєчасно. Але для цього слід попрацювати не лише технічним працівникам, а передусім керівникам управлінь житлового господарства районів, роботою яких столичне керівництво поки що незадоволене.