«Знак» зі знаком найвищої якості

Минулого тижня у Києві урочисто відкрито підприємство «Знак». Тут виготовлятимуть найсучасніші та найзахищеніші від підробок пластикові картки, які не поступатимуться якістю та надійністю не лише європейським, а й світовим.

Звели завод за рахунок кредитних та власних коштів учасників консорціуму «ЄДАПС». Лише на обладнання, що здебільшого виготовлене найвідомішими в цій галузі світовими фірмами на замовлення українців, витрачено 35 мільйонів гривень. Приємно, що до розробок, які впроваджені на «Знаку», доклали своїх рук та інтелекту вчені Національної Академії наук.

Журналісти, яких запросили на відкриття, мали змогу на власні очі пересвідчитися в надійності системи безпеки підприємства та побачити унікальне для України виробництво, організоване й облаштоване за останнім словом техніки і технології. Тому цілком резонною видалася заява директора підприємства Валерія Коблицького, що невдовзі підприємство стане найбільшим у Східній Європі виробником пластикових карток високої якості. Адже тут встановлено інноваційне обладнання, розраховане на повний цикл виробництва – від роботи з матеріалами до випуску готових карток і документів.

Підприємство вже одержало ліцензію Міністерства фінансів України на виготовлення бланків суворої звітності у вигляді пластикових карток. Завод також вироблятиме картки з магнітною стрічкою, чіп-картки з контактним, безконтактним і подвійним інтерфейсом, полікарбонатні сторінки для паспортів, полікарбонатні картки та бланки ідентифікаційних документів у вигляді пластикових карток. Продукція підприємства може також використовуватися для виготовлення платіжних, транспортних, телефонних, інтернет-карток, карток для GSM-телефонії, клубних, рекламно-інформаційних карток, соціальних, пенсійних, страхових, дисконтних карток, карток-ключів та пропусків. Крім цього, «Знак» здатен виготовляти банківські платіжні картки, і, за словами директора, проводить необхідну роботу для одержання сертифіката постачальника міжнародних платіжних карток.

Засновники нового підприємства – міністерства внутрішніх справ та фінансів України і швейцарська група компаній Trub.

Створення заводу вже дало 35 нових робочих місць, а невдовзі їх стане в кілька разів більше.