«Здуби» на велосипеді

Під час зйомок відеокліпу групи «Здоб ші Здуб» на пісню «Буніка бате доба» бабусі «перетворилися» на дівчат.

Проходили зйомки в Румунії, поблизу Бухареста, з бабусею Лідією, яка брала участь у київському «Євробаченні», та її чоловіком Тудоріке. У ролику ж можна побачити одразу п’ять бабусь, які представляють різні країни – Молдову, Німеччину, США, Японію тощо. Концепція така: усі бабусі світу об’єднуються, аби побити в барабани та показати себе. Щоправда, іншим бабусям важко зрівнятися з майстерністю молдовської «буніки», так що поступово у псевдоконкурс вплітаються хуліганські пісні та танці, а бабусі під гучні звуки барабанів «перетворюються» у дівчат-красунь.

Режисер ролика – румун Марину Динеску. Саме він знімав перший відеокліп для «Здоб ші Здуб». Цього разу декорації на знімальному майданчику вразили своїм розмаїттям. Було все – від двохметрових «коктейлів» до срібного зоряного небосхилу,  ще – лімузин з етно-дизайном для бабусі та ультразвуковий велосипед для музикантів, нейлонове павутиння, в якому, як муха, заплутався трубач Валеріке, величезні клітки для птахів. «Здуби» грали в бумеранг, розбили мікрофон, а Роман Ягупов навчився від дідуся Тудоріке нового танцювального руху, який має увійти у відео. Поява ролика на екранах – вже за кілька  тижнів.
Тим часом група «Здоб ші Здуб» вирушає в турне Словакією, Чехією та Україною. 10 липня група виступить у Запоріжжі, 11 – у Дніпропетровську, 12 – у Кременчуку, 13 – у Черкасах, 15 – у Києві. Столичний концерт розпочнеться о 19.00 в Гідропарку. Вхід вільний.