Відзвітував про зроблене

Днями мешканці Лісового масиву зустрілися зі своїм колишнім депутатом Київської міської ради, а нині народним депутатом України Михайлом Поживановим. Михайло Олександрович вирішив відзвітувати перед своїми виборцями про зроблене. А оскільки на попередніх зустрічах вони  частенько запитували про повернення своїх втрачених заощаджень, то він запросив ще й голову правління Ощадбанку по  Києву та Київській області Анатолія Гулія.

До Михайла Поживанова виборці здебільшого зверталися зі своїми житлово-комунальними питаннями та особистими проблемами. На жаль, коштів, які мешканці сплачують за комунальні послуги, вистачає жекові лише на оплату електроенергії, вивезення сміття та невисоку зарплату працівникам. Чимало питань, вважає Михайло Олександрович, можуть вирішити товариства співвласників будинків. Бо вони в змозі забезпечити справедливий розподіл коштів та послуг між мешканцями будинку, врегулювати багато інших питань.

Як депутат міськради Михайло Поживанов прийняв майже три тисячі виборців округу з різноманітними проблемами і проханнями і по можливості намагався вирішити їх.  800 громадянам депутат надав матеріальну допомогу. На жаль, через брак коштів не все вдалося вирішити у школах та дитячих дошкільних закладах, що на території округу, хоча найнагальніше зроблено.

Чимало запитань надійшло й до представника Ощадбанку, який повідомив, що цього року держава передбачила 6 мільярдів гривень із заощаджень зарахувати на погашення громадянами боргів із комунальних платежів. Присутніх цікавило, чи можна буде використати заощадження для купівлі пральної машини, холодильника, іншої побутової техніки або ж сплатити за навчання дітей чи погасити ті ж комунальні борги, але не свої, а когось із рідних. Анатолій Гулій сказав, що Ощадбанк не проти таких пропозицій, але конкретно відповісти все ж не може. Бо поки що Кабмін не визначився, а саме він має ухвалити відповідну постанову та передбачити умови, як безпосередньо здійснювати погашення заборгованості. Поки що ж громадяни, які не отримали навіть 50 гривень зі своїх заощаджень в Ощадбанку СРСР, можуть це зробити у тих філіях, де свого часу відкривали рахунки. Для цього достатньо прийти туди зі своєю ощадною книжкою.

Цікавили жителів також питання про нинішні передвиборні перегони (нагадаємо, що 10 липня у 27-му київському окрузі відбудуться вибори депутата міськради замість Михайла Поживанова), а саме: скільки виділяють кандидатам коштів на передвиборну кампанію та чи правомірними вважаються «премії», що їх вручають деякі кандидати виборцям. На це Михайло Олександрович з  усмішкою відповів: «У кандидатському фонді – 850 гривень. Не впевнений, що їх вистачає на премії… Але якщо дають – беріть!»