Євгенія Мірошниченко представляє

У творчій вітальні майстрів оперного та балетного мистецтва «Духовна спадщина» імені Івана Козловського відбувся творчий вечір «Євгенія Мірошниченко представляє…».

Цього разу народна артистка СРСР, народна артистка України, лауреат Державної премії СРСР, лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка представила слухачам трьох своїх учнів – солістів Київського державного академічного музичного театру для дітей та юнацтва Олександра Стрюка і Тамару Ходакову, а також солістку Національної опери України Тетяну Ганіну. До речі, Олександр Стрюк і Тетяна Ганіна вже стали переможцями не лише національних, а й міжнародних конкурсів.

Як зазначив ведучий концерту, заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Медведєв, це не просто концерт, а іспит. Справді, солісти хвилювалися, хоча це далеко не перший їхній публічний виступ. «Мабуть, важко співати, коли позаду портрет Івана Козловського, а попереду – сидить сама Мірошниченко», – ведучий тактовно знімав хвилювання Тетяни Ганіної.

Хвилювалася і Євгенія Семенівна, яка сиділа в першому ряду. «Пальчики трусилися не лише у виконавиці, а й у Мірошниченко», – зазначив спостережливий ведучий. – Тепер у неї висока місія – все життя відповідати за своїх учнів».

Коли Олександр Стрюк виконав каватину з опери «Сказання про Шота Руставелі» П.Аракішвілі, то В’ячеслав Медведєв пожартував: «Сподіваюся, з грузинської перекладати не потрібно – пісня про любов, про Грузію…». Тамара Ходакова виконала арію Терезії з опери «Груди Терезії» Ф. Пуленка.

На завершення всі троє солістів проспівали для Євгенії Мірошниченко українську народну пісню «Гандзя». Для Євгенії Семенівни це стало подвійним святом, адже саме з цією піснею вона в 14 років дебютувала на великій сцені. Зворушена Євгенія Мірошниченко відповіла компліментом: «Зараз такий час, що діти вже переростають мене своїм талантом». Тривалі оплески, овації та гора квітів – все це свідчило про те, що учні та їхній учитель іспит витримали.

Для майбутніх шанувальників Малого оперного театру (створюється в колишньому Будинку культури «Трамвайник») Євгенія Мірошниченко пообіцяла «музику для гурманів» – одно- і двоактні опери, які нині ніде не ставляться.