Секрет молодості… у печінці

Чи можна людям літнього віку зберегти молодість, принаймні уповільнити природний процес старіння? Це питання завжди було актуальне для лікарів, учених, цілителів упродовж тисячоліть. Над створенням еліксиру молодості б’ється уже не одне покоління медиків. А поки що люди, особливо жінки, покладають надії на інститути, салони краси, користуються послугами пластичної хірургії. Але ж все це, на жаль, лише примарна боротьба з наслідками, а не з першопричинами природного процесу старіння організму.

Нестандартні, нетрадиційні підходи до розв’язання проблеми подовження молодості застосовують фахівці столичної клініки еферентної терапії. Директор клініки – відомий лікар-гепатолог, а віднедавна й лауреат престижної премії міжнародного рейтингу «Лаври слави» Віталій Чорномиз відкриває деякі підходи:

– Своєрідне дзеркало процесів старіння, які відбуваються в організмі, – це шкіра. Зрадливим зморшкам, неприємній сухості шкіри до певної міри можна запобігти в інституті чи салоні краси. Однак це не справляє кардинального впливу на глибинні процеси старіння. А чи є змога вплинути на першопричини явища? Над цим не один рік розмірковували, пробували нові підходи наші фахівці. Нині уже можна говорити й про певні результати.

– І в чому ж полягає новизна цих підходів?

– Популярно про це можна сказати так: шлях до омолодження людини пролягає через… печінку. У чому тут секрет? Печінка – це орган, який відіграє величезну роль в організмі, це своєрідна лабораторія найскладніших біохімічних процесів. Це багатофункціональний «очисний цех», на який лягають величезні навантаження, особливо коли людина веде нездоровий спосіб життя. Алкоголь, неякісні продукти харчування, не кажучи вже про екологічне неблагополуччя, – все це ослаблює організм та забруднює його отруйними речовинами. Саме печінці належить їх вивести. Знешкодити й забезпечити нормальне функціонування всіх систем. Але й печінка потребує відновлення, звільнення від забруднювачів. Саме тут незамінну роль відіграють методи еферентної або отрутовивідної терапії. Їй доступне й очищення крові – сучасні сорбенти вітчизняного виробництва дають таку можливість. Розроблено низку відповідних методик, таких як удосконалена гемосорбція, екстракорпоральна детоксикація та інші. Після очищення за допомогою спеціальних сорбентів печінка починає значно краще функціонувати. Відповідно нової якості набуває й очищена кров – а це саме той чинник, який значною мірою уповільнює процеси старіння. Науковими дослідженнями доведено, що після такого очищення печінки та крові поліпшується діяльність головного мозку, серця, легенів, і що дуже важливо – чоловічої та жіночої статевої сфери. Упродовж майже десяти років ми вдосконалювали й збагачували набір засобів для виведення різних токсинів із організму. А тепер ідемо далі – до лікувального процесу долучаємо й клітинну терапію.

– Загалом це  новий напрям у технологічній медицині. У чому його суть?

– Це нова медична технологія, в основі якої – введення в організм людини ембріональних клітин. Вони стають потужним стимулом відновних, очисних і регенеративних процесів у організмі. Саме в цьому й полягає суть лікувальної та омолоджувальної дії клітинної терапії.

– То, можливо, жінкам варто поспішати не до салонів краси, а до вашої клініки?

– Я не протиставляв би один підхід іншому. У фахівців салонів краси – одні цілі й завдання, у нашої клініки – інші. Фахівці еферентної терапії передусім визначають першопричини різних процесів, намагаються впливати на глибинні механізми старіння через найважливіші органи людини. Вважаємо, що цей напрям перспективний, але не єдиний.