«Прієхалі ми в ваш продажний Кієв»

Такі слова почули кореспонденти «Вечірки», тільки-но підійшовши до наметів «Партії регіонів» біля Маріїнського палацу. Там уже розгорнулися серйозні баталії між приїжджими та киянами, які намагалися з’ясувати мету візиту делегації з Донбасу. Гості запевняли, що в Києві зневажено честь людей зі сходу. У чому це проявилося, ніхто пояснити так і не зміг.

Деякі донеччани поважно сиділи за столом і пропонували підписатися на захист Бориса Колесникова. Бажаючих було не так уже й багато, але мене запевнили, що їх обов’язково побільшає. Донбасівці не вельми охоче вступали в розмову, більшість поводилася досить агресивно.

«Це кияни нас провокують, – розповідає Олег, – ми нікого не чіпаємо і не сваримось». Я озирнувся на кремезного чолов’ягу, який голосно віщав, що Янукович – професор економіки і саме він вивів країну зі злиднів.

«Ну, буває й таке, довели «ваші» людину, от і не втримався, – продовжує Олег, – а так до нас щогодини йдуть люди, пропонують підтримку. Вони, як і ми, впевнені, що захистимо правду».

Однак за час перебування біля наметів так і не довелося уздріти таких киян. Здебільшого підходили з надією настановити на «шлях праведний». Донеччани правили своєї: «Ми приїхали підтримати Януковича, щоб усі зрозуміли, що люди, які вас годують, – не бидло», – почав Віталій. Цю стару пісню я чув ще до президентських виборів і під час них. Ніяк не думав почути знову. Спробував було заперечити, але хлопця вже понесло.

Зараз до влади прийшов бандитський уряд, який обкрадає порядних людей. А Віктор Федорович, – скільки він зробив для Донецька!», – Віталій вже перейшов на крик, тож спілкуватися стало не дуже приємно.

Для кого вибори, вочевидь, ще не закінчилися, тому вони говорять виключно про Януковича, навіть не згадуючи прізвища Колесникова.

Поблизу табору регіоналів розташувалися ще й намети прихильників «Динамо». Мешканці обох таборів уперто запевняли, що без перемоги звідси не поїдуть, деякі ще й додавали: «Здесь прікольно, ніфіга нє дєлаєш, супєр!».

Мабуть, ще довго столиця прийматиме невдоволених з усіх усюд. Адже, як запевнив один із новоявлених опозиціонерів: «Біомаси у нас вистачить не на один Маріїнський парк». Що й казати, гарне визначення своїм прихильникам дали їхні поводирі.