Рівняння з одним невідомим

Уже визначилися п’ятеро з шести фіналістів

Попередній двоколовий турнір, іншими словами – регулярний національний сезон, опинився на фінішній прямій якраз тоді, коли стали відомими п’ятеро з шести учасників фінальних змагань. Сьогодні та наступної середи з’ясується й володар останньої перепустки до грона вибраних. Хоча й не виключено, що завершальний тур буде хіба що формальністю.

Нинішнього сезону супердивізіон одразу після двоколових перегонів розподілиться на дві нерівних і нерівнозначних частини. Шістка найкращих розіграють чільні місця між собою, а решта колективів визначать дует, який долучиться до лідерів і візьме участь в стикових поєдинках претендентів на медалі; дванадцяту команду суперліги, яка проведе перехідні матчі з призером вищолігового турніру, і невдаху, який напряму залишить найвищий клас. Обидва змагальних цикли пройдуть за класичною формулою – двоколові турніри з роз’їздами, і очки, що були здобуті в регулярному сезоні, зберігаються… Поки що відома п’ятірка фіналістів – од «Азовмаша» до МБК «Миколаїв», а найреальнішим претендентом на шосте місце вважається провінційний «Сумихімпром», який, схоже, таки випередить на черговому проміжному фініші найтитулованішу вітчизняну команду – столичний «Будівельник». Сьогодні сумські баскетболісти зіграють в Рівному, а кияни – в Харкові. З-поміж інших матчів виокремлюються «битви грандів»: «Азовмаш» прийматиме «беків» з Одеси, а «Хімік» – київських «беків». Ще цікавішим має стати завершальний ігровий день: в середу, 30 березня, маріупольці та БК «Київ» зійдуться на берегах Азовського моря. Втім, ці поєдинки визначатимуть перспективу правофлангових у стиковому серіалі, де команди змагатимуться за класичним принципом: перша – з восьмою, друга – з сьомою тощо. А для розподілу позицій в чільній шістці важливими будуть поєдинки «Будівельник» – «Пульсар» і «Сумихімпром» – ВОЗКО. Звичайно, якщо все не з’ясується остаточно сьогодні.

Турнірне становище команд: «Азовмаш» (Маріуполь) – 43 очки, БК «Київ» і «Хімік» (Південний) – по 40 (але в киян – матч у запасі), МБК «Одеса» – 38, МБК «Миколаїв» – 36, «Сумихімпром» (Суми) – 34, «Будівельник» (Київ) – 31 (і матч у запасі), «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Пульсар» (Рівне) – по 30, ВОЗКО (Вознесенськ), «Кривбасбаскет-Люкс» (Кривий Ріг) – по 29, «Політехнік» (Харків) – 25, «Львівська політехніка» (Львів) – 24.