Присвіти мені… мобілкою

Довелося мені недавно побувати, як заведено нині говорити, на «крутій тусовці». Організатори її орендували для цього багато оздоблений затишний зал у дуже солідній фінансовій установі.

Убрані відповідно до моменту нардепи й урядовці з дружинами, фінансисти й політики, артисти й журналісти пригощалися вишуканими стравами і ще вишуканішими напоями, вели неспішні розмови та щиро раділи, зустрівши знайомих, з якими давно не бачилися.

В оригінальному оранжевому светрі від Гапчука з натовпу вигулькнула моя давня добра приятелька, з якою наші дороги не перетиналися цілих три роки. Зголоднілі за живим спілкуванням, ми усамітнилися за однією з колон, а потім і взагалі вирішили залишити гамірний захід, аби посидіти десь у кав’ярні. Попрямували до виходу і тут… погасло світло і, як пізніше з’ясувалося, не лише в залі, а й у всій будівлі.

Цілковиту тишу порушили голоси організаторів – спочатку спокійні, а потім з нотками істерики. Як на те, з-поміж присутніх не було нікого з господарів. Їх забули запросити, а в чужому приміщенні та ще й у цілковитій темряві не так просто зорієнтуватися. Одне слово, «тусовка» завмерла. І раптом у когось із присутніх задзвонив мобільник. Коли той натиснув кнопку, аби відповісти, з’явився перший промінець світла. Потім і до інших «дійшло» – телефон можна використати як ліхтарик. Першими оговталися охоронці й швиденько, підсвічуючи своїми мобілками, знайшли розподільний щиток. Ще кілька секунд і будівля знову наповнилася світлом, а публіка, жваво обговорюючи пригоду, продовжувала «тусуватися».

Згадалася мені ця пригода після того, як днями прочитала, що в Японії випустили мобільник, яким можна відпрацьовувати удар ключкою для гольфа, або  «розстрілювати» уявних монстрів з фотонного пістолета. Тобто з’явився вже аппарат, що реагує на команди, подавані за допомогою переміщення його в просторі. А це, читаю, в тій же Японії розробили модель із умонтованим аналоговим ТВ-тюнером і системою караоке. А в Південній Кореї почали продавати телефон, за допомогою якого можна імітувати риболовлю, або керувати гоночним автомобілем, а також визначити швидкість бігу чи ходьби, витрату калорій при цьому та довжину дистанції. Так, дивись, і ми не лише присвічуватимемо телефонами, а й ще для багато чого зможемо їх використовувати. Хто ж проти?