Франція в українському серці

Із 25 лютого по 5 березня в Києві відбудеться міжнародний культурно-мистецький фестиваль «Франція в моєму  серці». Його програма  охоплює різні види та напрямки мистецтва. Вона об’єднає як молодих, так і визнаних українських митців  передасть сприйняття українцями образу Франції, її музики та слова.

Фестиваль кочівний, упродовж  дня глядачі  зможуть відвідати 3-4 презентації в різних виставкових центрах в історичній частині міста Києва, побувати на вечорах, присвячених поезії, театру, музиці,  побувати на конфренції з лінгвістики, переглянути короткометражні та повнометражні фільми.

У березні 2005 року, відбудеться презентація постфестивальної експозиції «Погляд із України» в культурному центрі  острова Сент-Дені, де представлять роботи художників, фотографів, кінематографістів, скульпторів, літературні твори та українську народну музику.

А ось дещо з фестивальних заходів:

У п’ятницю, 25 лютого, о 19.00 відкриття фотоекспозиції в галереї «RA», «RA Фото»;

У суботу, 26 лютого, о 17.00 – галерея «Дім Миколи» запрошує на виставку скульптури та живопису, а о 19.30 шанувальників живопису прийматиме галерея «Ірена».

У понеділок, 28 лютого, в Театрі «Колесо» вистава за комедією Мольєра.

У четвер, 3 березня, о 17.00 «Кальварійські посиденьки» в УНІАН, присвячені темі «Французька культура і сучасна українська література».