У лузу!

Більярд у нашій країні традиційно популярний як розвага чи азартна гра, ніж як вид спорту. У столичних клубах на вмінні ганяти кулі можна заробляти гроші. Навіть дівчатам, які все впевненіше тримаються за киї.

Але в Україні не перший рік проводять турніри та чемпіонати з більярду, навіть міжнародні. На недавніх таких змаганнях, влаштованих за ініціативи генеральної дирекції міськдержадміністрації з обслуговування іноземних представництв у більярдному клубі Національного авіаційного університету «Авіатор», побував і я. У турнірі брали участь представники посольства республіки Казахстан, Київської міської державної адміністрації, МЗС України, студенти, журналісти, просто кияни. Турнір, як бачимо, дуже демократичний. Студенти, наприклад, могли запросто дати фору заступнику Київського міського голови Володимиру Яловому, журналісти – речнику МЗС Маркіяну Лубківському. Але то – на етапі розминки.

І от – жеребкування, створення команд, і учасники змагань зайняли місця біля своїх столів. За бажанням показати свою вправність могли у російському або ж в американському більярді.

Якщо логічно міркувати, то майбутніх переможців було легко вгадати. Хто найбільше грає в більярд? Безумовно, студенти! Так і сталося. Кращими у змаганнях із пулу та російського більярду стали команди Національного університету «Києво-Могилянська академія». У російському більярді їм трохи поступилися Міністерство закордонних справ та команда телерадіокомпанії «ICTV». В американському ж більярді друге місце посіла команда Українського національного комітету Міжнародної торгової палати.