Вісімнадцять номінацій «Людини року»

Через два місяці відбудеться церемонія нагородження лауреатів дев’ятої загальнонаціональної програми «Людина року–2004».

Уже визначено 55 лауреатів (із 966 претендентів) у вісімнадцятьох номінаціях. Національний палац «Україна» готується до зустрічі з бомондом. «Щасливці» замовляють сукні і смокінги. Астрологи ж нагадують, що дев’ять – це число сакральне, і наполягають на дотриманні відповідного церемоніалу: на відкритті урочистостей грати Дев’яту симфонію, фойє і зал палацу прикрасити декораціями «а-ля сонячна система», виставити для огляду дев’ять золотих олімпійських медалей...

Але головне не те, як відзначати-зустрічати, а кого і за які заслуги. На початку березня Вища академічна рада таємним голосуванням має визначити 18 володарів титулу «Людина року–2004». Серед лауреатів – зокрема голова Ради міністрів АР Крим Сергій Куніцин (номінація «Регіональний лідер року»), головний тренер жіночої збірної України з гандболу Леонід Ратнер (номінація «Тренер року»), співачка Ассоль (номінація «Юний талант року»). Щодо номінації «Політик року», за встановленими правилами в рік президентських виборів цього титулу удостоюють за результатами загальнонаціонального голосування.