Оскарженню не підлягає

«Фініта ля комедія». Верховний Суд відмовив у задоволенні скарги кандидата в президенти Віктора Януковича про скасування результатів виборів Президента України і призначення повторних виборів. Такий вердикт судова палата у цивільних справах Верховного Суду винесла в четвер близько третьої години ночі.

Стартувало ж засідання в понеділок, 17 січня. Представники позивача намагалися якщо не виграти процес, то бодай затягнути його на невизначений час. Чи вірили вони в перемогу? Навряд чи. Хіба що народний депутат Нестор Шуфрич у коментарях засобам масової інформації випромінював завидний оптимізм. Але, вочевидь, така вже в нього планида. А ось керівник штабу Януковича Тарас Чорновіл ще перед судовим засіданням висловлював сумніви, що вітчизняна Феміда виявиться поблажливою до його патрона. Не допомогли навіть доставлені зі Швейцарії адвокати. Тепер прибічники екс-прем’єра та екс-кандидата В.Януковича шукатимуть справедливості  в європейських судових інстанціях. Але то вже як мертвому кадило.

Ми ж з усією певністю можемо констатувати: президентські перегони в Україні завершилися! Ох і нелегкими ж вони видалися, а що вже тривалими… Книга рекордів Гіннесса нагадує про себе. Офіційно президентська кампанія в Україні розпочалася ще в  липні 2004 року, а завершилася тільки вчора, коли на засіданні голова судової палати у цивільних справах Верховного Суду Анатолій Ярема  оприлюднив відповідне рішення. Слід сказати, залізні нерви в чоловіка – скільки разів представники позивача намагалися повести процес манівцями, а він твердо дотримувався букви закону, лише зрідка підвищуючи голос. А варто було б, либонь, в особливо твердолобих як аргумент запустити киянкою, що, до речі, завжди під рукою була. Однак посадовець у мантії собі того дозволити не може.

Ліпше процитуймо заключні  слова пана  судді: «Рішення остаточне і оскарженню не підлягає».