Хто, де і як

Кожен по-своєму відзначив Новий рік. Ми поцікавилися у декого з відомих людей, де, як і з чим на новорічному столі вони святкували.

У новорічну ніч переможниця «Євробачення-2004» РУСЛАНА виступала на презентації високогірного курорту в Карпатах. Перед цим здійснила сходження на одну з карпатських вершин, де встановила прапори України та Євросоюзу.

Для неї, як і для більшості артистів, відзначати Новий рік поза домом – звична річ. Бо ж, зазвичай, у новорічну ніч співачка перебуває або на відкритій сніговій сцені, або в дорозі, в перельоті, або ще десь. Тож можливість сісти за святковий стіл у неї виникає лише через кілька днів. Проте найулюбленіше свято – Різдво – вона ніколи не пропускає. Цього дня відкладає усі справи і приїздить до батьків.

– На Різдвяному столі у нас усе за традицією, – каже Руслана. – І кутя, і часник на куточках столу, і дідух-оберіг у хаті, і 12 традиційних страв.

Поратися на кухні у співачки особливо часу немає. Але в такі унікальні хвилини, коли вона вдома, Руслана  може приготувати якийсь цікавий екзотичний салат. Приміром, королівські креветки під соусом тартар.

Народний депутат України Юрій КОСТЕНКО вже років тридцять, за невеликими винятками, святкує Новий рік у Карпатах, на свіжому повітрі, у колі найближчих друзів.

– Ця традиція склалася задовго до того, як я прийшов у політику, – каже він. – Ціную давніх друзів, і тому зараз це дуже тісна компанія. Це ті люди, з якими я більш як півжиття займаюся екстремальними видами спорту – альпінізмом, спелеотуризмом, парапланеризмом.

Зустріч Нового року, як розповів Юрій Іванович, завжди проходить весело: «Десь о 23.40 беремо шампанське, хлопавки, йдемо в ліс і розпалюємо величезне багаття. Новий рік зустрічаємо під бабахкання шампанського і хлопавок».

Відомий український тенісист, а нині кандидат на посаду президента Федерації тенісу України Андрій МедведЄв вважає Новий рік сімейним святом. Тож і зустрічає його в родинному колі – з мамою, вітчимом, сестрою, племінником. Зазвичай родина Медведєвих збирається у заміському будинку. Цьогоріч святково вбрану ялинку встановили на подвір’ї. Новий рік зустріли з феєрверками, хлопавками, шампанським.

На новорічному столі було тільки те, що приготували мама та сестра. І, звісно ж, улюблена страва Андрія – салат «олів’є».