Чорновіл лякав Ющенком

Керівник штабу «єдиного кандидата» Тарас Чорновіл, мабуть, після закінчення виборчої кампанії спробує зробити кар’єру гумориста. Надбання у цій сфері він переконливо продемонстрував на недавньому брифінгу, хоча й не сказав нічого нового.

Тарас Чорновіл потішив журналістів старими розповідями про силові сценарії завершення виборів блоком «Наша Україна», про використання Віктором Ющенком адмінресурсу, про якісь погрози кандидата від опозиції жителям Сходу. Щось на кшталт того, що нібито на деяких підприємствах Харкова за прямою вказівкою мера міста, який на боці Ющенка, людям погрожують не виплатити зарплати, якщо вони не принесуть невикористаний бюлетень з дільниці. Не краще, мовляв, поводяться і на кондитерській фабриці «Рошен» у Маріуполі, яка належить Петру Порошенку. За словами пана Чорновола, там активно збирають паспорти працівників. Тим, хто відмовляється здати документ, погрожують звільненням.

Не обминув керівник штабу Віктора Федоровича і нагальні проблеми свого кандидата. Одна з перших – відмова Укрзалізниці доставляти спостерігачів штабу Януковича в західні регіони. Представники преси відразу спробували надати своїм обличчям стурбованості, але не втрималися й іронічно посміхнулися.

На брифінгу журналістам було роздано вже не раз експлуатований прибічниками Януковича лист від начебто представника штабу Ющенка, де йдеться про замах на кандидата від опозиції. Але відкрилися й нові несподіванки від біло-голубих: мовляв, комендант наметового містечка – громадянин іноземної держави (мабуть, в американських валянках). Дісталося й «Порі» – буцімто вона має спеціалістів із вибухової справи, а інструктори постійно проводять тренінги по захопленню адміністративних будівель…

У результаті склалося враження, що лист писав сам Тарас Чорновіл… «Тарас Вячеславович, сам Бог послал Вас, ибо я не доверяю никому из штаба Януковича», – такий промовистий початок цієї епістоли. У результаті пан Чорновіл побажав усім перемоги Януковича і, як церковне «амінь», прозвучало застереження від перемоги Ющенка..