Борешся за справедливість – мерзни

Під час масових акцій протесту проти фальсифікації виборів Президента оператор оптового ринку енергетичного вугілля державне підприємство «Вугілля України» обмежувало поставки вугілля на теплові електростанції компанії-виробника електроенергії «Західенерго».

За словами представника компанії, критичної ситуації з вуглезабезпеченням Бурштинської, Добротвірської та Ладижинської ТЕС не сталося тільки тому, що компанія крім ДП «Вугілля України», працює також за прямими договорами і ще з одним державним вуглевидобувним підприємством «Львіввугілля». І хоча після того, як зі столичного майдану Незалежності помаранчеві розійшлися та роз’їхалися, поставки вугілля поновилися майже в повному обсязі, все ж до кінця року на планові показники з паливозабезпечення «Західенерго» вийти таки не зможе.

Найцікавіше те, що 70,1 відсотка акцій «Західенерго» належать державі й передані до статутного фонду Національної акціонерної компанії «Енергетична компанія України». І минулий рік «Західенерго» закінчила з прибутком 27,857 мільйона гривень.

У цьому контексті невипадковим видається й нещодавнє тимчасове обмеження постачання природного газу Києву, нібито через заборгованість за використаний газ. Схоже на те, що й столиці таким чином намагалися натякнути, які кольори бажаніше обирати й підтримувати.