Ефективні лише реальні справи

На Міжнародній науково-практичній конференції, яка відбулася у столиці під егідою всеукраїнської громадської організації «Антикорупційний форум», обговорювалися шляхи та перспективи подолання корупції в країнах СНД. Україну представляли керівники правоохоронних органів, конролюючих державних структур, вищих навчальних закладів та наукових установ, члени парламенту.

Присутні піддали гострій критиці частину політичної еліти, яка намагається за допомогою пафосних антикорупційних заяв поліпшити власний імідж. Порожні декларації не приводять до конкретних результатів, а лише дискредитують правоохоронні органи та громадські організації, які професійно займаються викоріненням корупції в державі. Загрозливе соціально-політичне та кримінальне явище, яким є корупція, стало істотною перепоною для стабільних міжнародних політичних та економічних відносин, загрозою для національної безпеки усіх країн.

Учасники конференції запропонували звернутися до національних урядів із пропозицією розробити комплексний план суспільних дій щодо боротьби з корупцією. Проте, хоч би скільки було сказано слів, лише конкретні цілеспрямовані дії зможуть перемогти це антисоціальне й моральне явище.