«Миколайчики» від міського голови

Учора в столичному пологовому будинку №1, що в Печерському районі Києва, всім породіллям було вручено цінні подарунки від голови Київської міської держадміністрації Олександра Омельченка.

– Цю акцію було започатковано ще минулого року, – каже начальник управління КМДА у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці, голова Національної ради жінок України Ірина Голубєва. – Такі подарунки вручаємо до Дня святого Миколая та Дня Матері. Ця акція відбувається одночасно в усіх дев’яти пологових будинках столиці. Це близько 500 породіль. У цьому пологовому будинку ми вручаємо подарунки 50 новонародженим киянам.

Подібний захід – лише частина запланованої допомоги соціально незахищеним громадянам. До дня святого Миколая спеціальна програма, розроблена Київською міською державною адміністрацією, охопила близько 4000 дітей-сиріт, дітей з вадами розвитку, дітей хворих на туберкульоз та цукровий діабет. Спеціально на реалізацію благодійних заходів до Дня святого Миколая з міського бюджету виділено 150 тисяч гривень.

– Це дуже приємна місія, – веде далі Ірина Голубєва, – спеціальні подарунки отримають усі новонароджені, які побачили світ упродовж останніх трьох днів. Ми ще маємо намір відвідати дітей, котрі мають проблеми із зором та привітати їх чудовими «миколайчиками» від Київського міського голови Олександра Омельченка.