Епідемії грипу немає

За прогнозами Українського центру грипу цього зимового сезону в Києві очікується епідемія середньої інтенсивності. Уже цього місяця кількість людей хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції щотижня зростатиме на 4-5 відсотків, але, за словами головного державного санітарного лікаря столиці Ірини Козлової, поки що це нижче «епідемічного порога».

За результатами багаторічних спостережень у Києві кількість хворих на грип до епідемічного рівня зазвичай зростає наприкінці січня – на початку лютого. Пані Козлова під час розширеного засідання колегії КМДА зауважила, що дані вірусологічних досліджень свідчать про зростання останніми тижнями хвороб, спричинених вірусами парагрипу.
Столична санепідслужба, використовуючи лабораторний моніторинг за циркуляцією вірусу на території міста, щоденно проводить аналіз захворюваності. А Головне управління охорони здоров’я та медичного забезпечення, завчасно закупивши вакцину, адаптовану до сучасного епідсезону, вже майже завершило вакцинацію населення столиці. Соціально незахищені верстви населення вакциновані за рахунок бюджетних коштів. Для інших груп населення – розширено мережу кабінетів вакцинації (нині їх налічується близько 40 у всіх районах столиці) і в амбулаторно-поліклінічних установах, і в інших лікувальних закладах Києва.

Столичні медики піклуються й про зміцнення здоров’я та підвищення імунітету дітей, які за станом здоров’я належать до диспансерних груп. В інтернатах, дитбудинках, дитсадках та загальноосвітніх школах їм регулярно видають вітаміни.